Tre bilder från förr inklusive kommentarer (blogg)

Ni vet ju, ni som smyger här på min blogg, att jag har en miljard bilder från förr. Alla väntar på att få läggas ut. Några har jag lagt ut på gamla bloggen. Nu lägger jag ut några här och kommenterar dem, alltså förklarar vad de föreställer.

jagskjuter-mallorca

Börjar med ovanstående lilla bild. Oj, vad jag var smärt där. (Måste ha en större bild någonstans, äh, det där får duga).
Jag var 19 bast, och skjuter med mynningsladdare i bergen på Mallorca. Krut, bomull och kula, samt tändstift.
Jag sköt bra. Hade tagit körkort några veckor tidigare, och åkte med min SAAB-99 till Barcelona och tog färjan över, tillsammans med min polare Stefan, till Palma på Mallorca. Hans farsa bodde där. Det var en jävla resa. (Det tog en vecka i hamnen i Barcelona, där vi sov i min bil och inte hade det så lätt,  innan vi fattade att man inte köpte biljetter där, utan inne i stan, arghh, och urk, ha-ha).
Men, detta var, om jag inte minns helt fel, under Franco-tiden, alltså innan Spanien blev en demokrati. När det var ett fascistland.

Det jag vill säga just nu är att de hade bilder på Franco på väggarna på den där krogen uppe i bergen, men eftersom de kände polarens farsa (som är en story i sig) så fick vi vara kvar när de stängde. Och när de hade stängt visade det sig att de var med i en slags motståndsrörelse mot Spanien. De ville bil fria, och de vände alla Franco-bilder på väggarna. Där framträdde Marx, Lenin och Che, ha-ha-ha.
Sedan fick jag skjuta.
Mer säger jag inte nu. Jag är ju subversiv redan, ha-ha, eller hur?

klass-har-jobbigt-2001

Så hittar jag ovanstående bild. 13 år sedan. Killen som sitter näst längst till vänster hejade jag på i kväll på Biskops. Grabben i mitten med två tangentbord, Larsa, var med på Jordradion förra fredagen. Han bor i Indien nu, den rackarn, när han inte bor i Askersund.
Tror bilden var ett sätt att få politiker och beslutsfattare, tjänstemän och andra ”dugliga i Örebro kommun som bestämmer” att ge oss nya moderna datorer och bra uppkoppling mot internet. Snygg bild, hurusom. Och, som vanligt, fräna elever. Undrar om de minns?

maclabbet-hemsida-old-snygg

Ser så denna. När jag bläddrar i mapparna så fungerar denna sida otroligt bra, javascript, prylar rör sig, allt ligger ju i samma mapp, jag häpnar (klicka denna, den blir större).
Sedan slutet av 90-talet och början av 2000-talet körde jag web med eleverna. Alla hade egna ”hemsidor” som det hette då. Och så körde jag en webkamera så att alla kunde gå in och kolla vad vi hölls med.
Det här uppskattades ju inte av bakåtsträvarna, och Bror-Duktig-människorna. Men jag framhärdade.
Speciellt webkameran var svår att smälta. Citat ur minnet: ”-Men tänk om stalkers kollar där och sedan rövar bort gymnasieeleverna i en skåpbil???”
Ja, ni hajar, sådant skit hade jag att slåss mot.
(Om ingen ville vara med på webkameran så kopplade jag bort den, eller bad dem sätta sig så att man inte kunde se dem). De flesta eleverna diggade att deras polare, på andra skolor, kunde kolla in dem.
Kommunikation för fanken! Interaktivitet!
Äh, det gick bra för eleverna ändå, he-he.

Så, lite textgagg om tre bilder. Vännen Kalix tycker väl att det blev för långt. Men han hatar ju att jag har sidebaren till vänster också, samt om jag dristar mig till att köra en ljudblogg.  Man kan inte få allt.

Jo, körde ju förstås en Jordradio i dag också. Det var ju fredag. Bara att klicka här upptill på Podcast för att lyssna.

Nu vet ni. Tjo!

 

 

2 reaktioner på ”Tre bilder från förr inklusive kommentarer (blogg)”

  1. Ha-ha. Ser mannen i teknikerrocken i den gamla sidan för MacLabbet. Kommer ihåg då vi i protest mot sakernas tillstånd, och kanske över hur skolan värderade oss, skaffade de gamla fula rockarna och markerade vår närvaro. Inte en dag eller för stunden utan det blev vår arbetskläder i ett år eller mer. På vilken skola skulle det funka idag? På andra skolor jag nu jobbat på, senare, hade det varit oroliga rektorer som bekymrat sig för att elever eventuellt skulle kunna ta skada av vår tysta protest.

    Rocken kom hem efter Virginska och hänger nu i garaget. Ahh, nu blev det nog lite för långt som kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.