En lördagskväll i oktober

Lördagarna brukar vara sugigast på mitt favorithak Biskops. Massa konstigt folk och nästan inga jag känner. Dock. Jag behöver också detta. Att våga sitta bekvämt i en folksamling utan socialt syfte är en gåva. Det får man träna sig till.
Visst, en skum snubbe i ful t-shirt kom fram till mig och ville att jag kanske skulle flytta mig eftersom han och tre polare ville sitta där.
Jag bara glodde på honom. Tack och lov stod vakten bakom och knuffade bort dumskallen.

Lördagen började med att jag vaknade, som dagar brukar börja för oss människor. Jag drack mitt kaffe, och så fyllde jag på med fullkornsvälling (rekommenderas, man står sig länge på det). Efter någon timma fyllde jag på med råg-rut med skinkost i tub. Tre stycken. Till det blåbärssoppa, kall, från förpackning.
Det smakade toppen, men jag kände en viss trötthet. Så jag la mig ner på soffan. Och, ja, just det, somnade.
Sov i en massa timmar. Sov bort nästan hela lördagen, för när jag vaknade var klockan nio på kvällen. Häpp!

Ner till ICA och handlade. Några bira och Chili Con Carne som de lagar där nere. Värmde upp det. Smakade ljuvligt.
Sedan satt jag och såsade framför TV-apparaten. Kollade på skräp och bättre skräp, innan jag efter midnatt tog min akustiska järnhäst och cyklade ner till mitt andra vardagsrum. Där det visserligen kostar, men man uttalar en önskan och den levereras (och man slipper städa, eller slänga ut folk, genialiskt).

Min gamle vän Kicko kom och hejade. Jempa och Maria i baren, samt den nye killen med stort skägg från Plektrum-sunk-haket. Han är okej med.
Så kommer Johan, han är gift med Maria i baren, vi gaggar.
Jag tar en runda. Hamnar i ett bås, sitter och surfar på min ajfån, lägger ut en bild som väl ingen fattar, men jag kände att jag var tvungen. Skrev något som att eftersom alla lägger ut bilder med skum text på så gör väl jag det också, och hoppas att folk ser sanningar i det och säger aha, och delar vidare, he-he.

20131013-032947.jpg

Jaja, den är säkert lika obegriplig här, men jag har en drift i mig att göra skumma prylar ibland, och jag behöver inte förklara…

Så kom Johan och satte sig och vi gaggade kvällen ut. Trevlig lirare. En rockare. På riktigt. Han är med i ett band som verkligen åker runt klotet. Ett band som man kanske inte hör så mycket av i AB eller Exp men som är jävligt stora. Han sjunger och de lirar en form av rock som jag inte, jag är gammal, he-he, vet namnet på, men det är ett jävla drag.
Vi snackade film, arkeologi, historia. En trevlig timma.

Och så cyklar jag hem och surfar in på nätet. Blir att jag kollar in Johans band på tuben. Ett jävla ös!
Tror nog att hans band är rätt mycket större än Bagaris och och mitt var, när vi lirade i Dyng-Runes i Örebro och var som störst, om man säger så…

Jag gillar det. Det är rocken, i alla dess former, som står emot dum-i-huvudet-musiken som gör folk till mähän.

Lurar på min vecka. Vilka musiker jag jag känner och träffar. Från Bagari & Hayes CD-släpp i torsdags, till Håkan (på workshopen, också i torsdags) som lirat med James Last i 20 år, till Johan som kör hård rock.

Det roliga är att jag gillar alla de där stilarna, den musiken. Jag är, för att använda snygga ord, diversifierad. Det som är bra är bra.
Jag har ju själv lirat bas i blues- och rockband med polare ända sedan sena 70-talet, men har aldrig varit världsbäst. Och nu lirar jag inte alls.
De här lirarna kan, och lever sin musikaliska dröm. Vafan gör jag?
Jag sitter snällt och väntar på om facket, chefer, personalavdelning och politiker kommer att lösa mitt jobbproblem, eller kicka mig till helvetet!

Därför måste jag nu komma till slutsatsen att jag måste ta tag i det här. Inte låta klåpare bestämma, inte vänta på att klåpare bestämmer över mitt liv.

Frågan är bara vad jag ska göra istället? Ringa till operan och bli dansare i Svansjön? Lära mig åka skridskor och spela hård hockey i Örebros lag, eller börja spela golf?
Fanken det är svårt.

Klockan är strax fyra. Det är söndag. Höst.
Minst 10 procent av befolkningen i alla länder är dumma i huvudet. Vissa av dem har makt.
Äh, jag kollar lite på SVT-play. Och så går jag och lägger mig.

Tut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.