Insikten när jag just hajade att jag är två år yngre än Hitler blev

1943 var han lika gammal som jag är nu 2013, 70 år senare. Vet inte om det var en insikt, kanske bara en svindlande tanke. Någon man alltid sett som äldre galning är man nu på något sätt jämngammal med.
En man, människa i min ålder, som jag är nu, hade alltså satt igång ett världskrig, mördat massa oskyldiga människor, då, sedan fyra år. Och hade två år kvar innan han fegade ur och inte vågade ta konsekvenserna av sitt fruktansvärda skit.
Någon drift att göra något sådant har aldrig kommit över mig. Men det är svindlande att en jämnårig hjärna och erfarenhet kunde hamna så åt helvete.
Som spädbarn var han väl som alla oss andra? Vad hände?
Sådant tänker jag på nu i natten, i min nya bloggmiljö. Ja, det är han på bilden nedan, som liten.
Adolf Hitler, Kinderbild
Och, fast det inte har med ovanstående tankegångar att göra så där riktigt,  jag är nu 14 år äldre än John Lennon blev. Och 13 år äldre än Elvis blev. Ja, sådant lurar jag på, i natten.
Tid, du ger perspektiv.

2 reaktioner på ”Insikten när jag just hajade att jag är två år yngre än Hitler blev”

  1. Jag är 3 år äldre än vad Janis Joplin blev, dock såg hon 30 år äldre ut än vad jag gör idag 😉 he he he

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.